CaixaBank va aplegar dimarts a la seu de la Cambra de Comerç de Manresa un centenar d'empresaris manresans en una sessió de treball sobre les implicacions de la normativa SEPA II, que entrarà en vigor l'1 de febrer del 2016. Els assistents van poder aclarir dubtes sobre els aspectes regulatoris bàsics de la normativa europea, que busca homogeneïtzar els procediments bancaris de cobrament i pagament en tots els països de la zona euro.

Durant la jornada, CaixaBank va presentar les solucions que ofereix a les empreses per adaptar-se al nou marc.

La Zona Única de Pagaments en euros permet realitzar operacions en qualsevol entitat financera de l'eurozona. Es poden, per exemple, domiciliar factures o realitzar transferències sempre que hagin adaptat a SEPA els comptes corrents, que incorporen quatre dígits més (el codi del país i un dígit de control). L'entrada en vigor de SEPA ha comportat canvis administratius, financers i tècnics i implica la introducció de nous productes i serveis. Les empreses s'han vist obligades a realitzar un procés de migració tecnològica i informàtica per adaptar-se a la nova normativa.

La SEPA està formada per 33 països: els 28 Estats de la UE, més Islàndia, Liechtenstein, Mònaco, Noruega i Suïssa. Segons recorda CaixaBank, "la zona SEPA permetrà eliminar barreres per al pagament de béns i serveis, amb disminució dels costos de les transaccions i estalvis en els processos i estandardització de les plataformes de pagament".