L'economia catalana creixerà el 3% el 2015 i igualarà el 2016 el registre de volum del PIB d'abans de la crisi, encara que no serà fins al 2021 quan Catalunya podria recuperar l'ocupació perdut els últims anys. Aquestes són algunes de les principals conclusions sobre el comportament de l'economia catalana que recull la Memòria Econòmica de Catalunya 2014, que elabora el Consell General de Cambres de Catalunya i que es va presentar ahir a Barcelona.

L'informe destaca que el 2014 l'economia catalana va presentar la millor evolució des de l'inici de la crisi i que, per primera vegada des de 2007, el creixement de l'activitat va estar acompanyat de creixement d'ocupació, encara que el volum del PIB va ser encara un 6% inferior al d'abans de la recessió.

L'evolució a l'alça de l'economia catalana en el primer trimestre del 2015, que supera en un punt i mig el creixement de la zona euro, permet, segons l'estudi, contemplar un escenari optimista, encara que persisteixen alguns riscos com la crisi de Grècia.

En matèria d'ocupació, les previsions auguren que l'economia catalana podria recuperar el 2018 el nivell d'ocupació que hi havia el 2009, i el 2021, el de 2007, el millor registre de la història.

La directora de la Memòria Econòmica, Carme Poveda, va assegurar que aquestes dades indiquen que "el cercle virtuós de la recuperació econòmica s'ha completat".