La setena edició del Baròmetre del Sector Tecnològic a Catalunya constata que el sector TIC ha continuat aguantant la crisi i treballant per consolidar una posició de lideratge. El sector té 12.000 empreses i prop de 90.000 ocupats a Catalunya.

L'estudi elaborat sota la coordinació i supervisió del Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno) demostra el paper estratègic del sector tecnològic i especialment de les TIC en relació amb la capacitat de generar ocupació, i també, tal com s'apuntava en les edicions anteriors, situa la internacionalització com un dels eixos vertebradors del creixement del sector.

Pel que fa al creixement del sector, el Baròmetre 2015 mostra l'ascendent tendència del nombre d'empreses en el sector tecnològic, que se situen a prop de les 12.000. Gairebé 5.000 d'aquestes companyies tenen un o més assalariats.

Les perspectives de facturació al sector són optimistes. Gairebé el 56,8% de les empreses declara que ha tingut un creixement de facturació el 2014 mentre que només el 15% encara n'ha vist reduïda la facturació. La valoració de la situació financera que fa el sector arriba al 7,1.

Pel que fa a l'ocupació del sector, les dades de l'Enquesta de Població Activa del quart trimestre del 2014 xifren en gairebé 88.000 les persones ocupades a Catalunya. Respecte de l'any anterior, l'ocupació ha mostrat un increment de l'1,7%. Aquest creixement ratifica que, al llarg de la crisi, la caiguda de l'ocupació del sector tecnològic no ha estat tan intensa com en d'altres segments econòmics i, en conseqüència, la recuperació també és més flexible.