Iberpotash incrementarà l'aportació social al territori

La companyia calcula que en els darrers 5 anys ha invertit 1,5 milions en accions socials, acadèmiques i culturals

13.07.2015 | 14:30

Iberpotash ha aportat en els darrers cinc anys un total d'1,5 MEUR en accions socials, acadèmiques i culturals a la comarca del Bages, segons informa la mateixa companyia en un comunicat. Les dades es desprenen de l'informe socioeconòmic que la consultora Price Waterhouse Coopers (PwC) està a punt de finalitzar. Una de les actuacions més destacades és la Càtedra Iberpotash, que es desenvolupa en col·laboració amb l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Mines de Manresa, que pretén "contribuir al desenvolupament del territori, la formació i l'especialització dels estudiants i la difusió de les activitats mineres". L'acció social s'ha materialitzat amb la col·laboració amb Ampans.

La Càtedra Iberpotash de Mineria Sostenible ha realitzat gairebé 8.000 hores de transmissió de coneixement; més de 34 documents tècnics entre tesis, projectes i articles publicats; i s'ha comptat amb més de 23 col·laboradors acadèmics directes, entre becaris i estudiants de tesis doctorals, segons informa Iberpotash.

Pel que fa a la inversió en acció social, s'ha materialitzat en la col·laboració amb l'entitat bagenca Ampans, que treballa en l'atenció a nens amb discapacitats. Segons la companyia minera, s'ha donat suport a les activitats que enguany ha programat Ampans amb motiu del seu cinquantè aniversari, però també amb la contractació dels serveis de jardineria, impremta i manipulats. En concret, Ampans s'encarrega de la impressió i tramesa de la revista corporativa i ha estat l'encarregada de l'elaboració i etiquetatge del vi commemoratiu del centenari del descobriment de la potassa.

D'altra banda, Iberpotash informa que des del 2011 també han mantingut la inversió en cultura, com és el cas de la participació en la programació del teatre Kursaal de Manresa, el suport al manteniment de l'activitat esportiva de base del bàsquet de Manresa, així com l'aposta pel Parc geològic Geoparc, impulsat pel Consell Comarcal del Bages, o la col·laboració amb la creació i desenvolupament de l'entitat Bages Impuls, de promoció turística del territori. L'empresa també ha iniciat els darrers dos anys la seva implicació directa amb la Fundació Cardona Històrica i en la col·laboració amb activitats tradicionals com la Fira Mediterrània o la Transèquia.

Segons informa la companyia, l'aportació social al territori s'incrementarà aquest 2015 amb la inclusió de noves iniciatives que tenen com a objectiu "potenciar el compromís d'Iberpotash amb el territori i recolzar aquelles accions vinculades amb el medi ambient, la innovació, la formació i la comunitat".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema