El constructor i impulsor del bàsquet de Manresa Josep Salido va morir ahir a l'edat de 80 anys. Va estar vinculat a la vida cultural, esportiva i empresarial de la ciutat. A la dècada dels seixanta va fundar la seva empresa immobiliària. Sempre va estar lligat al sector de la construcció. El funeral de l'històric empresari tindrà lloc demà, dilluns, a les 12 del migdia a l'església del Crist Rei.

En una extensa entrevista que va concedir a Regió7 fa dos anys, Salido recordava els seus inicis en el negoci. "Jo era un jove inquiet i emprenedor, disposat a aprendre, i així vaig anar avançant". La seva empresa va ser l'encarregada de construir el Palau Firal, l'any 1986. "L'Ajuntament va confiar en mi perquè construís el Palau Firal. El termini contractat era el setembre, però em van donar pressa perquè es pogués inaugurar el maig i fer-hi l'ExpoBages aquell any", explicava. En l'àmbit empresarial va estar vinculat a la Cambra de Comerç.

Josep Pitu Salido ha estat involucrat amb moltes entitats esportives i també culturals, però sobretot ha estat un gran impulsor del bàsquet manresà. Un dels fets que més se li recorden és la construcció en només dos mesos del pavelló del Vell Congost, després que la secció de bàsquet del Centre d'Esports Manresa, que jugava en una pista de ciment al Pujolet, aconseguís l'ascens a Primera Divisió. Salido no ho va tenir fàcil per materialitzar el seu propòsit, ja que l'Ajuntament no valorava en la justa mesura l'entitat. Va ser gràcies a la mediació del delegat d'esports de Barcelona que el CE Manresa va aconseguir uns terrenys al Congost. Una part del cost de les obres, però, la va acabar pagant el mateix Josep Salido juntament amb Carles Cases.