Malgrat que la taxa d´atur a l´estat espanyol es manté gairebé al 24 % segons les dades del primer trimestre del 2015 -tot i una lleugera davallada de 2,15 punts percentuals-, més d´un milió i mig de treballadors van decidir voluntàriament abandonar el seu lloc de feina i buscar-ne un de nou durant els darrers dotze mesos, una xifra que representa el 9% de la població ocupada de tot l´estat. Això és el que revela un estudi recent de Randstad Espanya.

Sandra O´Kelly, coordinadora de selecció i desenvolupament de l´empresa de recursos humans Eurogrup Consulting considera que es tracta d´una tendència que s´ha capgirat en els últims anys. Diu que el creixement de les ofertes, sobretot a la franja alta del mercat laboral, ha fet perdre la por que s´havia instal·lat des de l´esclat de la crisi entre els anys 2007 i 2008.

Que les expectatives han millorat ho ratifica un altre estudi de la mateixa Randstad sobre el segon trimestre d´enguany segons el qual dos de cada cinc treballadors de l´estat espanyol creu que en el pròxim mig any té possibilitats de trobar un nou lloc de feina -el 42%-, un increment de dos punts en les expectatives respecte del 42% de l´any passat.

L´informe també reforça la idea que la població amb un nivell d´estudis superior no només són el grup amb una taxa més alta d´ocupació -el 86%-, sinó també els més optimistes de cara a les seves opcions de futur. Per sectors, es presenten com els més optimistes els camps de l´automoció i la indústria química, que ostenten unes expectatives del 67%, mentre que, amb percentatges entre el 30 i el 43, els treballadors dels sectors de l´alimentació, l´energia, la construcció, el transport i l´administració pública es troben a la cua. A més, tot i que les dones continuen sent més pessimistes que els homes, ho són menys que l´any passat.

L´informe de Randstad situa el salari com el principal al·licient per canviar de feina en el 37% dels enquestats, però seguit de prop per les oportunitats de creixement dins l´empresa i per la possibilitat de conciliar la vida laboral amb la professional. Per O´Kelly, valorar més el sou o la conciliació laboral depèn fonamentalment de l'edat de l'aspirant. La gent més jove tendeix a buscar projectes ambiciosos i condicions salarials; els més grans sobretot estabilitat i conciliació.

D´altra banda, el director de Màrqueting i Comunicació d´Edenred, Manuel Asla, reconeix que la cerca de conciliació és una tendència creixent, sobretot entre els directius, però que aquest concepte és «un mar sense costes» que cadascú entén com vol i que, sovint, els que més el prediquen són els que menys l´apliquen. De fet, Edenred, conjuntament amb Ipsos, van publicar el passat 7 de juliol els resultats del seu Baròmetre 2015 sobre el Benestar i la Motivació dels Empleats a Europa, on destacava que nou de cada deu directius d´empreses espanyoles se sent requerit fora d´hores i que el 48% estan preocupats per la quantitat de temps que dediquen a la feina -el salari queda relegat a la segona posició.

L´experiència a Eurogrup, en canvi, mostra que la majoria d´alts càrrecs que opten per un canvi de companyia o bé busquen una millora salarial o bé han acabat un projecte concret: «se´ls havia contractat per fer créixer, internacionalitzar o sanejar l´empresa i, un cop han complert, la feina se´ls fa monòtona».

A la Unió Europea, els quatre grans eixos clau per a la satisfacció dels empleats són el benestar, confiança, motivació i desenvolupament. Segons Asla, el context macroeconòmic estatal és important, ja que Espanya «està malament» en qualitat de vida, projecció de futur del país -pessimisme-, perspectives de trobar una feina semblant, que es redueixen al 26% en el cas dels directius, i el gran nombre de preocupacions que això genera.

La tònica entre els treballadors europeus, en canvi, és preocupar-se aproximadament en la mateixa mesura de la seguretat laboral, el salari i el temps dedicat a la feina. El portaveu d´Edenred afirma que aquesta preocupació dels directius pel temps que els roba la feina és la diferència més gran respecte d´estudis passats: avui, el 68% són requerits els caps de setmana i un 16% fins i tot durant les vacances.