El consum va créixer a Catalunya el 2014 per primera vegada des del 2008

L'alça en salut, educació i lleure compensa la caiguda de productes de primera necessitat

23.07.2015 | 07:40

Per primer cop des del 2008, a l'inici de la crisi, la despesa mitjana en consum de les llars catalanes va registrar el 2014 un increment en el comportament de llar familiar agregada i en la despesa per persona, amb un creixement de l'1,6% en relació amb el 2013. La despesa mitjana en consum de les llars va ser de 29.778 euros i d'11.970 euros per persona, amb un increment de l'1,6%. La despesa destinada a la compra de productes de primera necessitat (aliments, begudes no alcohòliques, vestits i calçats) es va reduir l'1,6% mentre que l'adquisició de béns i serveis com compres en el sector de la salut o l'educació va créixer el 6%, cosa que va compensar la caiguda de béns de primera necessitat.
La despesa mitjana en béns de primera necessitat es va situar en 16.575 euros per llar i 6.663 per persona, que representa un 1,6% menys que al 2013.
Les llars catalanes van destinar el 55,7% del total de la seva despesa a béns i serveis de primera necessitat, és a dir, a aliments i begudes no alcohòliques, articles de vestir i calçat, i despeses de l'habitatge com serveis bàsics (aigua, electricitat, gas...), mobiliari, equipament, entre d'altres.
En relació amb la resta de béns i serveis, la despesa mitjana de les llars catalanes va ser de 13.203 euros, xifra que representa un augment del 6% en relació amb l'any anterior. El major augment de despesa va estar relacionat amb la salut (13,3%), seguit del d'educació, i lleure, espectacles i cultura. L'únic grup que va disminuir en aquesta cistella va ser el de les begudes alcohòliques i el tabac (-4,9%).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Míriam Ponsa presenta el seu disseny per a l´ampolla d´Anna de Codorníu

Míriam Ponsa presenta el seu disseny per a l´ampolla d´Anna de Codorníu

Els beneficis que generi la venda de l'ampolla aniran destinats a l'ajuda als refugiats

Joan Carles Gallego deixarà de liderar CCOO de Catalunya el 2017

Joan Carles Gallego deixarà de liderar CCOO de Catalunya el 2017

El secretari general del sindicat renuncia a exercir un tercer mandat i tornarà a l'ensenyament

Decathlon Manresa celebra 15 anys

Decathlon Manresa celebra 15 anys

La botiga d´esports es va inaugurar el 26 d'octubre de 2001

Enllaços recomanats: Premis cinema