El patronat d'Eurecat, centre resultant de la fusió dels centres tecnològics avançats de Catalunya, i del qual forma part el CTM Centre Tecnològic de Manresa, va aprovar ahir l'entrada de Simon Holding i Indulleida, segons va informar el Departament de Territori i Sostenibilitat. Amb la incorporació d'aquestes dues més, Eurecat ja inclou 14 companyies.

El patronat del centre també va aprovar el nomenament com a nou president de Xavier Torra, director general de Simon Holding i enginyer de formació.

A més, el patronat va donar llum verd al Pla de centres 2015-2016, que preveu el suport econòmic de la Generalitat, amb milions d'euros per aquest any i 20 milions més per al 2016. Així mateix, Eurecat també preveu facturar 60 milions d'euros l'any vinent i que 1.000 empreses accedeixin als seus serveis.

Les altres companyies presents en aquest centre són Carinsa, Circuitor, Sener, Relats, Comexi, Condor, Hewlet Packard, Hipra, Reig Jofré, Digital Legends, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i ICL, l'emprea que explota les mines de potassa del Bages.

A més de la presència d'aquestes 14 companyies catalanes, Eurecat també comptarà amb la col·laboració d'altres centres i universitats com el CIT-UPC, el CTNS, el CTQT, i el CIMNE per completar l'oferta de tecnologia diferencial a les empreses.