La direcció de BBVA va ampliar ahir el número de prejubilacions i les recol·locacions de personal que ofereix en el marc de l'ERO presentat a CatalunyaCaixa, si bé manté la xifra total de l'ajust a l'entitat catalana en 1.901 persones.

Segons van explicar a Efe fonts de la UGT catalana, la reunió celebrada ahir es va saldar amb alguns avenços, si bé els sindicats mantenen la seva oposició a l'ajust plantejat a l'entitat i per a avui han convocat la plantilla a una aturada d'una hora (de 13 a 14 hores) en les oficines i els serveis centrals del CatalunyaCaixa.

En la trobada d'ahir la direcció del banc ha acceptat ampliar de 520 a 629 el nombre de persones que podran acollir-se a una prejubilació. Aquest augment s'ha produït perquè BBVA ha acceptat que puguin accedir a una prejubilació aquelles persones que tinguin 55 anys el 30 de juny del 2016, quan fins ara el tall estava a tenir aquesta edat a 31 de desembre del 2015. També el BBVA ha ampliat l'oferta de recol·locacions de personal de Catalunya a altres parts d'Espanya des de les 150 inicials a un total de 215.

D'altra banda, les fonts sindicals consultades asseguren que, en la pràctica, l'ERO es dirigeix a una mica més de 1.600 persones, ja que BBVA va confirmar ahir que els treballadors de CatalunyaCaixa situats en oficines de fora de Catalunya (294) es descomptaran de la llista total d'afectats.

BBVA també manté en 75 el nombre de dimissions voluntàries incentivades que proposa a CatalunyaCaixa i en 125 la quantitat d'excedències remunerades que admet, mentre que la resta de baixes previstes en l'ERO es cobririen de forma voluntària i, en cas de no haver-hi suficient quòrum, de manera forçosa.

En aquest sentit, la direcció ha elevat lleugerament la quantia de la indemnització per a aquelles persones que desitgin acollir-se a una baixa voluntària, que serà de 30 dies per any treballat amb un màxim de 24 mensualitats (abans el límit eren 22 mensualitats).

Els treballadors interessats a sol·licitar una sortida voluntària rebrien, a més, una prima addicional d'entre 12.500 i 30.000 euros, en funció de la seva antiguitat en el banc.

La pròxima reunió sobre l'ERO a CatalunyaCaixa, una entitat amb una plantilla formada per unes 4.600 persones, està prevista per a final d'aquesta setmana.