CaixaBank gestiona un patrimoni superior als 19.700 milions d'euros en fons d'inversió a Catalunya, amb dades a tancament de juny de 2015, segons ha fet saber el banc. L'entitat ha generat unes entrades netes aquest any de 52 milions d'euros, amb un creixement del 20%. El creixement interanual, calculat des del 30 de juny del 2014, és del 33,68%.

En el conjunt d'Espanya, InverCaixa és la gestora líder del mercat amb un volum d'actius sota gestió de 45.000 milions d'euros. En els sis primers mesos del 2015, la gestora ha aconseguit atreure 5.600 milions d'euros que, juntament amb a la integració dels fons procedents de la gestora de Barclays a Espanya, han consolidat aquest lideratge. En els últims anys, InverCaixa ha passat de tenir el 5,58 % del mercat el 2007, a la quota en fons del 17,5% que manté actualment.

Segons fonts de l'entitat, el seu objectiu és disposar d'un portfoli de productes competitius adequats al perfil de cada client.

Segons explica CaixaBank, la major part del creixement dels últims anys d'InverCaixa "s'ha produït de forma orgànica i prové d'aportacions netes, si bé en els últims anys s'ha incorporat un volum de fons procedents d'integracions d'altres entitats com Banca Cívica". A més, apunta l'entitat, "la gestió de fons ha experimentat un gir important i, en dos anys, s'ha passat del 70% del patrimoni en gestió passiva al 75% dels fons en gestió activa".