Gowex va presentar ahir el concurs voluntari de creditors als jutjats del Mercantil de Madrid davant la situació d'insolvència que presenta, a causa que no ha pogut arribar a un acord amb els seus creditors.

Embolicada en l'escàndol protagonitzat pel seu llavors president, Jenaro García, que va reconèixer haver manipulat els comptes de l'empresa durant anys, Gowex va anunciar el 14 de juliol del 2014 que havia presentat el concurs voluntari de creditors quatre dies després d'haver sol·licitat el preconcurs. Fonts judicials van explicar ahir que, efectivament, García va sol·licitar aquest dia el concurs de creditors. No obstant això, el jutjat Mercantil número 11 de Madrid va rebutjar la demanda per un defecte de forma i va procedir al seu arxiu. En paral·lel, Javier Solsona, administrador judicial nomenat pel jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz, encarregat de la part penal del cas, va rebutjar fer-se càrrec d'aquesta petició de concurs per no haver-la tramitat ell. Llavors, Solsona, que formava part del consell d'administració presidit per García, va avançar que estudiaria la possibilitat de presentar de nou concurs.

En un fet rellevant remès al Mercat Alternatiu Borsari (MAB), el directiu informa que la companyia va presentar ahir concurs voluntari de creditors al deganat dels jutjats de Madrid per Let 's Gowex i nou societats més del grup. Assegura que, en un intent de recuperar la normalitat, Gowex ha seguit desenvolupant la seva activitat i ha dut a terme un pla de viabilitat per implantar un model de negoci "realment rendible".