Per primer cop, treballadors de CatalunyaCaixa van aturar ahir les seves activitats durant una hora per protestar contra els 1.901 acomiadaments que ha plantejat BBVA a l'entitat bancària.

Coincidint amb la vaga, que va tenir lloc de 13h a 14h, uns 150 empleats de la seu central del banc, a la plaça Antoni Maura de Barcelona, es van concentrar vestits de negre en senyal de dol, amb una pancarta on es podia llegir "No a la reestructuració a CatalunyaCaixa". "BBVA amb accions de treball no pot jugar", "BBVA no juguis amb el nostre pa", "Ja ni ha prou" van ser algunes de les consignes que van cridar els manifestants.

La protesta es va fer per "lluitar contra la reestructuració", segons van indicar els sindicats. Els empleats van llegir un manifest en què van destacar que "BBVA és un banc amb molts beneficis" i que pretén acomiadar "el 42% de la plantilla" de CatalunyaCaixa, fet que consideren un "ajust salvatge de personal".

El secretari general de la secció sindical de CCOO de Catalunya Banc, Jorge Villarino, va assegurar que l'objectiu és "rebaixar el nombre d'afectats per la reestructuració" que planteja BBVA per cobrir-ho exclusivament amb baixes voluntàries. Villarino considera que els avenços de la reunió de dimarts "són insuficients" perquè no s'ha reduït el nombre d'acomiadaments.

Per la seva banda, el secretari general de la secció sindical d'UGT de Catalunya Caixa, Ignasi Rivera, creu que en l'última reunió es van aconseguir "lleugers progressos sobre les fórmules de sortida de la Caixa, però no es va fer cap progrés quant al nombre de persones que l'haurien de deixar".

"La xifra de 1900 persones continua inamovible", va explicar Rivera. UGT demana que no hi hagi cap sortida forçosa i que es facilitin les recol·locacions a la xarxa de BBVA. L'entitat "s'hi nega i només ofereix 150 places" en altres oficines d'arreu de l'Estat, va indicar Rivera.

Els sindicats continuaran amb les aturades i les protestes si no aconsegueixen el seu objectiu de reduir el nombre de sortides. En la propera reunió de negociació amb la directiva de BBVA que se celebrarà divendres, els sindicats esperen "obtenir una resposta que ens complagui per arribar a un acord", segons va explicar el representant d'UGT.