La renda familiar disponible per habitant es va ensorrar el 3% en un sol any al Bages

Una estimació situa el Moianès amb una renda per capita superior tant a la comarca del Bages com a la d'Osona

31.07.2015 | 07:50

El Bages ocupa la quinzena posició en l'estadística de Renda familiar disponible bruta (RFDB) per habitant segons les dades corresponents al 2012, que ahir va fer públiques l'Institut d'Estadística de Catalunya, Idescat. La renda dels bagencs va suposar el 94,9% de la mitjana catalana, i va ser superior a les de l'Anoia, el Berguedà, el Solsonès i l'Alt Urgell, però no de la Cerdanya. Osona també va presentar una dada millor a la bagenca que, a més a més, va caure el 3% respecte de l'any anterior.

L'Idescat ha fet una estimació del nivell de renda que hagués tingut per a l'any 2012 la comarca del Moianès, creada recentment. La seva renda per habitant hagués estat de 16.400 euros, 1,1% per sota de la renda mitjana de Catalunya, i hagués quedat situada per davant tant del Bages com d'Osona, a la llista. La seva renda per habitant el 2012 va baixar l'1,5% respecte a l'any anterior.

La RFDB és la macromagnitud que mesura els ingressos dels quals disposen els residents d'un territori per destinar-los al consum o l'estalvi. Aquesta renda no només depèn dels ingressos de les famílies directament vinculats a la retribució per la seva aportació a l'activitat productiva (remuneració d'assalariats i excedent brut d'explotació), sinó que també està influïda per l'activitat de l'Administració pública mitjançant els impostos i les prestacions socials.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema