Més de 2.000 treballadors de CX es manifesten en contra de l´expedient

El comitè d'empresa i la direcció del BBVA mantindran avui una nova reunió negociadora

31.07.2015 | 07:50
Un moment de la manifestació, ahir, de treballadors de CX
Un moment de la manifestació, ahir, de treballadors de CX

Milers de treballadors de CatalunyaCaixa -uns 2.000, segons la Guàrdia Urbana, i uns 3.000, segons els sindicats- es van manifestar ahir pel centre de Barcelona en contra de l'ERO presentat pel BBVA, que afecta, de moment, 1.901 treballadors del banc català.

La manifestació va arrencar tocades les 11 del matí davant la sucursal del BBVA del passeig de Gràcia i va acabar més de dues hores després a la plaça de Catalunya, on el banc que presideix Francisco González té la seva seu central a Barcelona.

La protesta, convocada per tots els sindicats que integren la representació sindical, va coincidir amb la vaga de 24 hores que van secundar els treballadors de CatalunyaCaixa per pressionar el banc amb la finalitat que millori les condicions de l'ajust de plantilla i rebaixi el nombre d'afectats. Ja el 7 de juliol passat, uns 1.200 empleats de CatalunyaCaixa es van concentrar al centre de Barcelona per protestar contra aquesta reestructuració de personal. Com en anteriors convocatòries de protesta, els empleats del banc català anaven vestits de negre a la manifestació, que encapçalava una pancarta amb el lema "No a la reestructuració a CatalunyaCaixa".

El banc manté reunions des de fa diverses setmanes amb la representació sindical, però de moment les dues parts mantenen posicions trobades i estan lluny d'arribar a un acord. En l'última reunió, celebrada la setmana passada, la direcció de BBVA va ampliar el nombre de recol·locacions i excedències que ofereix en el marc de l'ERO, encara que es va mantenir ferm en la xifra total de l'ajust a l'entitat catalana.
En una reunió anterior, la direcció ja va acceptar ampliar de 520 a 629 la quantitat de persones que podran acollir-se a una prejubilació i va obrir la porta que puguin accedir a aquesta mesura aquelles persones que tinguin 55 anys el 30 de juny del 2016, quan fins aleshores el tall estava a tenir aquesta edat el 31 de desembre del 2015.

Malgrat els avenços de l'última reunió, els sindicats consideren que són del tot insuficients i exigeixen que es redueixi en més de 150 el total de sortides. Els sindicats també demanen que es millorin les condicions econòmiques de les mesures plantejades, perquè estimen que en les condicions actuals no es cobrirà l'ajust amb sortides voluntàries.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Bones perspectives per al totxo
Bones perspectives per al totxo

Bones perspectives per al totxo

Un informe pronostica que la compravenda d'habitatges creixerà l'any que ve el 6,5%, fins a les...

L´Agroxarxa d´Unió de Pagesos atén més de 1.200 clients al territori central

L´Agroxarxa d´Unió de Pagesos atén més de 1.200 clients al territori central

El servei d'assessoria professional al sector agrari celebra enguany el seu 25è aniversari

Volkswagen instal·larà a Barcelona un centre mundial d´anàlisis de dades

Volkswagen instal·larà a Barcelona un centre mundial d´anàlisis de dades

El grup manté contactes des de fa setmanes amb la Generalitat i amb l'Ajuntament de Barcelona,

L´empresa familiar suspèn la situació política espanyola

L´empresa familiar suspèn la situació política espanyola

Felip VI inaugura el 19è Congrés de l'Empresa Familiar, que reuneixdes d'ahir més de 500...

Enllaços recomanats: Premis cinema