La direcció de BBVA va arribar ahir a un acord amb els sindicats de CatalunyaCaixa per ajustar la plantilla de l'entitat catalana en 1.557 persones a través de diferents mesures, com prejubilacions o baixes incentivades.

Finalment, tal com es preveia, els 294 treballadors de CatalunyaCaixa que treballen en oficines situades fora de Catalunya han quedat fora de l'ajustament, i això ha fet que es rebaixés substancialment la xifra final. Dels 1.557 treballadors afectats, es podran prejubilar 631 treballadors de 55 o més anys, 150 més podran acollir-se a una excedència remunerada amb dret a retorn, mentre que s'ha pactat un màxim de 75 "dimissions voluntàries", una baixa voluntària pensada per a persones entre 50 i 54 anys que inclou una indemnització més gran de l'acordada per als menors de 50 però que no dóna dret a atur. Pel que fa als prejubilats, cobraran el 70 % del sou brut fins als 63 anys.

A la resta de treballadors, és a dir, als menors de 50 anys interessats a deixar l'entitat, se'ls abonarà una indemnització equivalent a 30 dies per any treballat amb un màxim de 30 mensualitats més una prima addicional proporcional a la seva antiguitat. L'acord preveu que els empleats podran elegir entre una d'aquestes opcions i, en cas que el nombre de voluntaris no arribi als 1.557 llocs pactats, BBVA s'ha compromès a activar llavors un compromís de recol·locació d'un màxim de 400 persones en la seva xarxa.