CaixaBank guanya 708 milions fins al juny, el 75% més, i redueix la morositat

La gran banca espanyola guanya 7.989 milions d'euros en el primer semestre, el 48% més

06.08.2015 | 07:43

CaixaBank ha obtingut en el primer semestre de l'any un benefici net de 708 milions d'euros, el 75% més que en el mateix període de l'any anterior, després de la integració de Barclays Espanya, i ha reduït la seva ràtio de morositat fins al 9%.
L'entitat ha millorat els seus resultats malgrat que al llarg d'aquest any ha registrat 257 milions d'euros de costos extraordinaris associats a la integració de Barclays, procés que va culminar el mes de maig passat, i 284 milions més vinculats a l'acord laboral per a l'extinció de 700 contractes a territoris amb excedent de personal. L'entitat ha millorat tots els seus marges, tant el d'interessos, que creix el 12,6%, fins a 2.270 milions, com el brut, que ho fa el 21,7%, situant-se en 4.564 milions, i el d'explotació, que arriba als 1.970 milions, el 5,8% més.
La gran banca espanyola -Santander, BBVA, CaixaBank, Bankia, Sabadell i Popular- ha registrat un benefici net conjunt de 7.989 milions d'euros en la primera part de l'any, el 48% més que en el mateix període d'un any abans. En concret, entre gener i juny del 2014, les principals entitats espanyoles van guanyar 5.389 milions, un volum menor a causa que el negoci a Espanya seguia sent feble. No obstant això, el sector ja començava a sentir la millora i la tendència a la baixa de la morositat, segons les mateixes entitats. Un any després, el benefici ha crescut gràcies a les menors provisions realitzades, a més de la millora del negoci, i a les plusvàlues obtingudes per algunes entitats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Míriam Ponsa presenta el seu disseny per a l´ampolla d´Anna de Codorníu

Míriam Ponsa presenta el seu disseny per a l´ampolla d´Anna de Codorníu

Els beneficis que generi la venda de l'ampolla aniran destinats a l'ajuda als refugiats

Joan Carles Gallego deixarà de liderar CCOO de Catalunya el 2017

Joan Carles Gallego deixarà de liderar CCOO de Catalunya el 2017

El secretari general del sindicat renuncia a exercir un tercer mandat i tornarà a l'ensenyament

Decathlon Manresa celebra 15 anys

Decathlon Manresa celebra 15 anys

La botiga d´esports es va inaugurar el 26 d'octubre de 2001

Enllaços recomanats: Premis cinema