La Comissió Europea ha aprovat el Pla de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya, amb un pressupost total de 810,8 milions d'euros, després de més d'un any d'intenses negociacions. En un comunicat, el departament d'Agricultura ha indicat aquesta setmana que l'administració catalana hi aporta 404,9 milions d'euros, la meitat del pressupost total del programa, mentre que 348,6 milions provenen del fons Feder de la Unió Europea (43%) i 57,3 milions (7%) procedeixen de l'Administració General de l'Estat (AGE).

El Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2020 és un dels principals instruments de què disposa la Generalitat de Catalunya per tal de promoure una política estructural dirigida al món rural, donant especial atenció als sectors agrari i forestal.

Divendres passat, la Comissió Europea va donar llum verda al PDR.cat2020 després de més d'un any d'intenses negociacions amb els seus representants tècnics. El Departament va presentar el 22 de juliol de 2014 la proposta de programa que era fruit d'un procés de diagnosi, anàlisi i participació pública molt ampli, així com d'una fase de concertació amb els principals agents del desenvolupament rural a Catalunya, entre els que hi trobem les organitzacions agràries, representants del món cooperatiu, forestal, així com d'entitats mediambientals.