Condemnen a 14 anys de presó un exagent financer per manipular el Libor

06.08.2015 | 07:43

Un tribunal de Londres ha condemnat a 14 anys de presó el britànic Tom Hayes, antic agent finan-cer de les firmes UBS i Citigroup, per participar en la manipulació del tipus d'interès interbancari Libor entre el 2006 i el 2010.
Hayes, la primera persona condemnada arran de l'escàndol que va esclatar el 2012, ha estat trobat culpable dels vuit càrrecs a què s'enfrontava per haver "conspirat" per manipular al seu favor l'índex pel qual es guien bancs de tot el món per determinar el preu final dels seus productes.
El britànic va orquestrar un complot per interferir en l'índex amb l'objectiu d'incrementar els seus guanys a les empreses per a les quals treballava, segons el jurat del Tribunal de la Corona de Southwark.
Hayes, arrestat el 2012, va col·laborar en un primer moment amb els investigadors i va confessar la manipulació de l'índex, si bé durant el 2013, després de canviar d'equip legal, es va declarar no culpable de tots els càrrecs, per la qual cosa es va iniciar el procés legal que va concloure ahir.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema