Mor el fundador de Pujol Muntalà, Manel Pujol, als 91 anys d'edat

El seu neguit i pensament d'inventor el van portar a crear mecanismes per a la maquinària tèxtil

06.08.2015 | 07:43
Pujol, en una imatge del 2006

Manel Pujol Roca, fundador de l'empresa Pujol Muntalà, va morir ahir al matí als 91 anys. Nascut el 17 de juliol del 1924, estava casat amb Maria Giménez i era pare de dos fills, Òscar i Rosaura. El funeral tindrà lloc demà dijous, a les 4 de la tarda, a la Sala Montserrat de la Funerària Fontanova.

A part de crear Pujol Muntalà, Pujol va participar en diferents iniciatives i era dels socis fundadors del Banc Mercantil de Manresa i de la Mútua Manresana. A més, al llarg de la seva trajectòria, va rebre diferents premis. Un dels últims va ser una placa de reconeixement i una carta dels treballadors de l'empresa, que va rebre molt emocionat.

Pujol es va iniciar laboralment com a aprenent amb només 9 anys. Va començar la seva trajectòria empresarial amb el seu germà Ramon, i, anys més tard, va continuar ell sol davant del negoci. El 1965 va crear l'empresa Pujol Muntalà, a la qual, després, el seu fill Òscar es va incorporar.

El seu neguit i pensament d'inventor el van portar a crear mecanismes per a la maquinària tèxtil, i anys més tard va utilitzar i desenvolupar mecanismes per a maquinària industrial, de manera que va portar el cognom Pujol, a través de la marca, arreu del món. Avui, l'empresa manté la marca Pujol, tot i que la societat opera amb un altre nom i una altra propietat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema