El nombre de concursos de creditors - suspensió de pagament- que es van presentar a Catalunya durant el segon trimestre del 2015 es va situar a 261 expedients, una xifra que suposa el 33,3% menys dels concursos que es van presentar en el mateix període de l'any passat, segons va publicar ahir l'Institut d'Estadística Espanyol (INE). Al conjunt de l'estat espanyol, la caiguda de l'antiga suspensió de pagaments va ser del 27,1%, 6,2 punts per sota de la mitjana catalana.

A Catalunya, el sector més actiu en la presentació de concursos de creditors ha estat el comerç, amb 52 concursos, que arriben a 57 empreses si s'hi afegeixen els comerços al detall. La majoria dels expedients els van presentar empreses de menys de nou treballadors.

Dels 261 expedients de concurs de creditors que es van presentar a Catalunya el segon trimestre, 251 van ser a càrrec d'empreses, i 17 els van presentar persones o famílies.

La caiguda del nombre de concursos de creditors a Catalunya del 33,3% està per sobre de la mitjana d'Espanya, on aquests expedients han disminuït el 27,1%. La comunitat autònoma on s'ha registrat la caiguda més important ha estat el Principat d'Astúries, amb un descens del 55,9%, i només en tres comunitats s'hi ha vist un increment: Extremadura, Navarra i Aragó. Aquesta última, amb un augment del 8,7%.