UGT reclama al Govern una actuació "enèrgica" per evitar la marxa de Valeo

El líder del sindicat qualifica com a "indecent" la intenció de l'empresa de traslladar la producció

06.08.2015 | 07:43

El secretari general de la UGT a Catalunya, Josep Maria Àlvarez, va demanar ahir al Govern català que actuï "enèrgicament" per evitar que la multinacional Valeo, dedicada a la fabricació de components per a l'automoció, traslladi la seva producció de Martorelles a Saragossa.
Àlvarez va qualificar de "desvergonyiment" i d'"indecent" la intenció de Valeo de deslocalitzar la producció, cosa que, si es materialitzés, podria suposar la pèrdua de 250 llocs de treball. El líder sindical va recordar que l'empresa té a Catalunya el seu principal mercat, així com mà d'obra qualificada, de manera que "no té sentit" que es proposi ara tancar la planta barcelonina per concentrar la producció a Saragossa a partir del 2016.
"Valeo s'està aprofitant de la reforma laboral, sense aquesta no podria fer-ho, perquè necessitaria l'autorització administrativa pertinent", va explicar Àlvarez, que espera que l'executiu català intervingui en aquest conflicte per aconseguir que la multinacional mantingui la seva activitat i l'ocupació a Barcelona.
"Cal seguir lluitant perquè això sigui possible", va afegir el màxim responsable d'UGT, que creu que encara hi ha temps suficient per intentar convèncer l'empresa perquè no deslocalitzi la seva producció.
La conselleria d'Empresa s'ha posat els últims dies en contacte amb el comitè d'empresa i la direcció de Valeo per conèixer els seus plans de futur.
L'administració catalana considera que la decisió de Valeo no està "prou justificada", i s'ha compromès a intervenir en aquest procés per tal d'assolir una resolució del conflicte per la via del diàleg.
La companyia, per la seva banda, ha confirmat a la Generalitat que la seva intenció és portar la producció a la seva planta de Saragossa, encara que ha ajornat per al setembre l'adopció de qualsevol mesura sobre aquest trasllat de la producció.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Bones perspectives per al totxo
Bones perspectives per al totxo

Bones perspectives per al totxo

Un informe pronostica que la compravenda d'habitatges creixerà l'any que ve el 6,5%, fins a les...

L´Agroxarxa d´Unió de Pagesos atén més de 1.200 clients al territori central

L´Agroxarxa d´Unió de Pagesos atén més de 1.200 clients al territori central

El servei d'assessoria professional al sector agrari celebra enguany el seu 25è aniversari

Volkswagen instal·larà a Barcelona un centre mundial d´anàlisis de dades

Volkswagen instal·larà a Barcelona un centre mundial d´anàlisis de dades

El grup manté contactes des de fa setmanes amb la Generalitat i amb l'Ajuntament de Barcelona,

L´empresa familiar suspèn la situació política espanyola

L´empresa familiar suspèn la situació política espanyola

Felip VI inaugura el 19è Congrés de l'Empresa Familiar, que reuneixdes d'ahir més de 500...

Enllaços recomanats: Premis cinema