Catalunya va registrar el mes de juny passat un total de 4.315 operacions de compravenda d'habitatges, el 8,1 % més que en el mateix mes de l'any anterior, xifra que queda per sota de la mitjana percentual entre totes les comunitats, que se situa en el 17 % d'augment, segons dades publicades avui per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Al conjunt de l'Estat, on la compravenda d'habitatges va agafar més força que Catalunya, s'han encadenat 10 mesos consecutius d'increments interanuals gràcies, bàsicament, a les operacions d'habitatge usat.

El creixement observat al juny a l'estat és, a més, el més gran que es registra en un mes des del març de l'any passat, segons les dades de transmissions de drets de la propietat publicades avui per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Amb tot això, al juny es van comptabilitzar 30.578 operacions inscrites en els registres de la propietat, la primera vegada des del gener del 2014 que es depassen les 30.000 unitats. A més, en comparació del mes anterior, les transaccions van augmentar el 3,8%, fet que suposa 9,8 punts més que un any abans i l'única positiva del període considerat. Del total d'operacions inscrites el juny, el 78,3% va correspondre a habitatge usat, que, amb 27.947 operacions, va augmentar el 44,5% respecte al mateix període de l'any anterior.