Coca-Cola Iberian Partners ha tancat l'operació d'integració amb l'embotelladora alemanya Coca-Cola Erfrischungsgetränke i Coca-Cola Enterprises, que opera a l'Europa Occidental, segons van assegurar fonts de la companyia.

Van precisar que l'empresa espanyola "tindrà un paper molt important", ja que prendrà el pes accionarial individual més gran, amb el 34 % de la nova empresa, Coca-Cola European Partners, que operarà en l'àmbit de l'Europa Occidental.

L'altre 18 % estarà en mans de Coca-Cola (que és propietària al 100 % de l'embotelladora alemanya), i el 48 % restant quedarà repartit entre accionistes de Coca-Cola Enterprises.

Les mateixes fonts van subratllar que Coca-Cola Iberian Partners es converteix així en el soci estratègic de The Coca-Cola Company: "aquesta operació és molt rellevant, no només per al negoci espanyol, sinó per a l'europeu".

Les famílies propietàries de Coca-Cola Iberian Partner adquiriran el 34 % de la nova societat, que tindrà com a presidenta l'empresària catalana Sol Daurella.

També nomenarà quatre membres addicionals en el Consell d'Administració, així com altres càrrecs d'alta direcció, entre els quals hi ha Víctor Rufart, que serà el Chief Integration Officer. La nova companyia cotitzarà a les borses d'Amsterdam, Nova York i Madrid. L'operació no afectarà la fiscalitat de Coca-Cola Iberian Partners a Espanya i Portugal, ja que els ingressos generats pel negoci de Coca-Cola Iberian Partners als dos països seguiran subjectes als seus sistemes fiscals, de manera que "no hi haurà una reducció en la taxa impositiva de Coca-Cola", segons les mateixa fonts.

Pel que fa a la plantilla, van apuntar que "encara que no es coneixen tots els termes de la integració, ens ficarem en aquesta aventura amb els deures ben fets i amb una situació molt eficient", fent al·lusió al recent ERO presentat per la multinacional.

Han valorat que la companyia resultant de la transacció donarà lloc "a l'embotellador independent de The Coca-Cola Company més gran del món per ingressos nets".