L'economia catalana va créixer el 0,9% el segon trimestre, amb relació als primers tres mesos de l'any, dues dècimes menys que l'augment que es va registrar el primer trimestre, amb relació al desembre, segons dades de l'Idescat i el departament d'Economia i Coneixement de la Generalitat.

Aquesta desacceleració en termes intertrimestrals contrasta amb l'augment del producte interior brut (PIB) interanual, que s'ha situat en el 3%, quatre dècimes per sobre del primer trimestre i la xifra més alta que s'ha registrat des del tercer trimestre del 2007, abans de l'inici de la crisi. La contracció intertrimestral s'explica pels resultats "extraordinaris" del primer trimestre i, per tant, no trenquen "l'embranzida" de la recuperació, segons el departament.

Aquest resultat avançat per l'Idescat suposa encadenar nou trimestres consecutius de creixements positius en termes trimestrals, i set trimestres seguits en la taxa interanual.

Les dades registrades a Catalunya estan per sota de les dades avançades per l'Institut d'Estadística espanyol, que es van publicar el 30 de juliol passat. L'Institut Nacional d'Estadística (INE) va indicar un creixement intertrimestral de l'economia espanyola de l'1% i un augment de la taxa interanual del PIB del 3,1%, les dues taxes una dècima per sobre de la previsió avançada ahir per l'Idescat per l'economia catalana.