El gasoil d'automoció s'ha abaratit gairebé el 5% durant aquest últim mes, en què el seu preu ha comptabilitzat quatre setmanes consecutives de descensos, segons les dades que consten en el butlletí petrolier europeu de la Comissió Europea recollides ahir per l'agència Efe.

D'acord amb aquest butlletí europeu, el dièsel d'automoció costa aquesta setmana una mitjana d'1,12 euros el litre a les estacions de servei espanyoles, una quantitat que és l'1,58% menys que la passada setmana i el 4,92% menys que el preu que registrava ara fa un mes.

De la mateixa manera, la gasolina de 95 octans (la més consumida a l'estat espanyol) ja encadena tres setmanes consecutives a la baixa, fins als 1,284 euros el litre de mitjana, després de cedir l'1,76% durant aquesta última setmana i el 3,24% al llarg de l'últim mes.

Aquestes rebaixes del preu dels carburants estan en línia amb la recent caiguda de la cotització internacional del barril de cru, malgrat que la gasolina i el gasoil costen encara l'11,56% i l'1,63% més, respectivament, que a principi d'aquest any, quan el cru marcava els seus mínims anuals.

D'aquesta manera, el litre de gasolina costa ara el 8,61% menys que fa un any, abans que el preu del petroli iniciés la seva tendència baixista, i el gasoil val el 22,49% menys que llavors.

De la mateixa manera, els preus de la gasolina i del dièsel se situen el 15,64% i el 22,49% per sota, respectivament, que en els seus preus màxims, anotats el mes de setembre de l'any 2012.