La Cambra de Comerç de Barcelona critica la poca inversió pressupostada pel ministeri de Foment per als corredors Mediterrani i Atlàntic, en detriment de l'"esforç inversor en actuacions radials de l'alta velocitat".

En un comunicat, la Cambra recorda que el 2016 l'estat destinarà 1.027 milions al Corredor Mediterrani i 1.191 milions a l'Atlàntic, mentre que 1.881 milions seran invertits en altres actuacions.

En aquest sentit, la institució ha afirmat que l'aposta pel corredor Mediterrani "es torna a quedar curta" en els pressupostos generals, perquè "es manté l'esforç inversor en actuacions radials de l'alta velocitat i de baixa densitat de demanda". L'organització ha lamentat que el ministeri de Foment computi dades d'inversió per a les connexions de l'AVE dins de la partida destinada al corredor Mediterrani.

"En realitat, el 61 % de l'assignació del Corredor Mediterrani correspon a connexions d'AVE radials, mentre que només el 12 % es dedica a donar continuïtat als serveis d'AVE al llarg del litoral, i el 27% restant s'assigna a l'adaptació de la xarxa a l'ampli estàndard europeu", assegura la Cambra.