La Fundació CTM, Centre Tecnològic de Manresa, membre d'Eurecat, és el coorganitzador d'un simposi sobre Tendències en Processos de Fabricació per Deformació Plàstica Severa, que, entre els propers 17 i 20 d'agost, reunirà a Mèxic una trentena d'experts de tot el món que presentaran les seves investigacions en aquest camp.

El centre manresà és coautor de set dels treballs que es presenten en el marc d'aquest seminari. Es tracta de cinc ponències orals i de dos pòsters que són una representació de les activitats que el centre manresà actualment està portant a terme en el camp de la deformació plàstica severa, un mètode de conformació que permet nanoestructurar els materials metàl·lics i augmentar-ne considerablement les seves propietats mecàniques sense penalitzar altres propietats funcionals, com ara la conductivitat elèctrica, la biocompatibilitat o la soldabilitat.

El simposi en el qual participa el CTM tindrà lloc en el marc de l'International Materials Research Congress, que se celebra a la ciutat de Cancún, organitzat per la Materials Research Society i la Sociedad Mexicana de Materiales. Entre els investigadors que hi participaran hi figura el professor Zenji Horita, de la Universitat de Khyusu, del Japó.