L'índex de producció industrial del juny a Catalunya s'ha incrementat el 6,4%, segons les dades publicades aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Aquest creixement del 6,4% a escala catalana és inferior al del conjunt de l'Estat, on la producció industrial ha crescut el 7,5%.

L'increment del 6,4% és el més elevat que s'ha registrat a Catalunya des del març de l'any passat, quan l'activitat industrial agregada va augmentar el 8,7%.

En aquest mes de juny, tots els sectors d'activitat de la indústria han aportat creixements importants, tot i que destaca l'augment del 10,2% en el sector de béns d'equipament. Les empreses d'energia creixen el 8%, els béns de consum en general i els de productes de curta durada ho fan en el 5,4%, els béns intermedis, el 4,5% i, finalment, els béns de consum de llarga durada, en el 4,1%.

La taxa d'increment de producció d'aquest mes de juny a Catalunya del 6,4% està 8,8 punts percentuals per sobre de la taxa registrada el mes de maig, que va ser del -2,4%.

Per comunitats autònomes, la producció industrial va augmentar en catorze comunitats el juny passat respecte al mateix mes del 2014, especialment a Castella-la Manxa (15,2%), Galícia (12,9%) i Madrid (11,3%), i va disminuir a Extremadura (1,8%), les Canàries (1%) i la Rioja (0,4%).