La producció industrial catalana augmenta per sota de la mitjana estatal

La indústria catalana registra un avanç interanual del 6,4% enfront del 7,5% d'Espanya És el més elevat des del març del 2014

09.08.2015 | 07:52
Una treballadora d´una cadena de muntatge
Una treballadora d´una cadena de muntatge

L'índex de producció industrial del juny a Catalunya s'ha incrementat el 6,4%, segons les dades publicades aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Aquest creixement del 6,4% a escala catalana és inferior al del conjunt de l'Estat, on la producció industrial ha crescut el 7,5%.

L'increment del 6,4% és el més elevat que s'ha registrat a Catalunya des del març de l'any passat, quan l'activitat industrial agregada va augmentar el 8,7%.

En aquest mes de juny, tots els sectors d'activitat de la indústria han aportat creixements importants, tot i que destaca l'augment del 10,2% en el sector de béns d'equipament. Les empreses d'energia creixen el 8%, els béns de consum en general i els de productes de curta durada ho fan en el 5,4%, els béns intermedis, el 4,5% i, finalment, els béns de consum de llarga durada, en el 4,1%.

La taxa d'increment de producció d'aquest mes de juny a Catalunya del 6,4% està 8,8 punts percentuals per sobre de la taxa registrada el mes de maig, que va ser del -2,4%.

Per comunitats autònomes, la producció industrial va augmentar en catorze comunitats el juny passat respecte al mateix mes del 2014, especialment a Castella-la Manxa (15,2%), Galícia (12,9%) i Madrid (11,3%), i va disminuir a Extremadura (1,8%), les Canàries (1%) i la Rioja (0,4%).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Míriam Ponsa presenta el seu disseny per a l´ampolla d´Anna de Codorníu

Míriam Ponsa presenta el seu disseny per a l´ampolla d´Anna de Codorníu

Els beneficis que generi la venda de l'ampolla aniran destinats a l'ajuda als refugiats

Joan Carles Gallego deixarà de liderar CCOO de Catalunya el 2017

Joan Carles Gallego deixarà de liderar CCOO de Catalunya el 2017

El secretari general del sindicat renuncia a exercir un tercer mandat i tornarà a l'ensenyament

Decathlon Manresa celebra 15 anys

Decathlon Manresa celebra 15 anys

La botiga d´esports es va inaugurar el 26 d'octubre de 2001

Enllaços recomanats: Premis cinema