Asaja insta l'executiu català a fixar uns preus mínims per a la llet

El sector vol seguir el model francès i no permetre l'augment de preus per sobre el cost de producció

11.08.2015 | 07:49
Responsables d´Asaja i del departament d´Agricultura s´han reunit aquesta setmana

La reunió de treball que han mantingut els representants de l'organització ramadera Asaja i el director general d'Agricultura i Ramaderia, Alfons Vilarrassa, ha acabat satisfactòriament per als representants ramaders que han sortit "confiats" en què es trobarà una solució als problemes del sector.

Un sector que veu com els preus per litre baixen dia rere dia des de la liberalització de les quotes lleteres. La presidenta d'Asaja Barcelona, Rosa Pruna, ha explicat que la solució a aquesta problemàtica passaria per replicar el model francès on per decret es prohibeix la venda de llet a un preu per sobre del que costa produir un litre de llet. Pruna ha vist bona "disposició" en el Departament d'Agricultura de l'executiu català per començar a treballar en aquesta via.

Pruna va explicar poc després de la reunió amb els responsables del departament, en declaracions a l'ACN, que el sector "li preocupa moltíssim" el que està passant a Catalunya amb la llet. Un territori on cal importar prop de la meitat de la llet que es consumeix i uns ramaders que veuen com el preu de la llet s'està venent per sota del preu de cost.

Des de la liberalització des les quotes lleteres, la situació encara ha empitjorat molt més, segons Pruna, perquè els preus encara han baixat molt més per la pressió de les grans distribuïdores.

La presidenta d'Asaja Barcelona creu que la solució passa per replicar el model francès on hi ha un acord entre el govern francès i els ramaders per imposar un preu mínim que eviti vendre la llet per sota del preu de cost.

Pruna i els representants del sector han sortit de la reunió "confiats" amb la bona "disposició" de Vilarrassa a treballar per dissenyar una solució similar a la de França. La presidenta d'Asaja Barcelona ha explicat que el Departament s'ha compromès a debatre amb el Departament d'Empresa i Ocupació, competent amb l'àrea de comerç, per trobar una solució que es pugui implementar a Catalunya, després de fer consultes amb les autoritats europees, ha explicat Pruna.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema