La Comissió Europea (CE) ha aprovat aquesta setmana estendre als agricultors europeus fins a juny de 2016 les mesures per pal·liar les conseqüències de la prohibició imposada per Rússia a les importacions agroalimentàries de la Unió Europea (UE).

Les mesures de suport als sectors europeus de fruites i verdures i lacti es van adoptar per primera vegada fa un any en resposta a la decisió de tancar la porta als productes europeus com a represàlia pel posicionament de Brussel·les sobre la crisi de Rússia amb Ucraïna. "Les accions significatives preses fins a la data per la UE han demostrat la solidaritat de la UE amb els seus agricultors després del veto rus. Aquestes mesures han jugat un important paper a l'hora d'alleujar les conseqüències de la decisió de Moscou i per això s'han prolongat", va assenyalar el comissari europeu d'Agricultura, Phil Hogan.

"Cal que es continuï amb la xarxa de seguretat per donar garanties als productors de verdures, fruites i lactis que s'enfronten a una situació difícil per culpa del veto", va afegir. Per al sector lleter, les mesures consisteixen en la compra pública i ajuda a l'emmagatzematge privat tant de mantega com de llet en pols desnatada. Pel que fa a la fruita i les verdures, la CE ha proposat estendre les mesures que van vèncer el passat 30 de juny fins al 30 de juny de 2016 i que afecten a la major part de grups dels productes d'aquesta categoria (inclosos préssecs i nectarines ).