L'empresa d'infraestructures Abertis negocia en exclusiva la compra del 51 % del grup A4 Holding, propietari, entre altres ac-tius, de les autopistes italianes A4 i A31, per uns 600 milions d'euros.

Segons han explicat fonts de l'empresa, la multinacional catalana està negociant per adquirir el 51 % de A4 Holding, integrat per Intesa, Astaldi i Tabacchi, una operació xifrada en uns 600 milions d'euros. La companyia catalana va informar ahir que ha subs-crit un acord d'exclusivitat amb el consorci que ostenta el control d'A4 Holding per a la seva eventual adquisició.

L'acord, pendent del corresponent procés de due dilligence (una auditoria de venda), preveu la presa de control per part d'Abertis de l'esmentat hòlding industrial abans de finals d'aquest any.

Els principals actius del hòlding són les autopistes italianes A4 (Brescia-Padova), de 146 quilòmetres, i A31 (Vicenza-Piovene-Rocchette), que actualment ocupa 37 quilòmetres, però arribarà als 142 quan finalitzi el procés d'ampliació. La concessió d'aquestes dues autopistes és fins al 2026, encara que les obres d'ampliació de la A31, que portaria a terme per la possible nova concessionària, poden allargar aquest permís de l'estat italià 20 anys més, fins al 2046.

Aquestes negociacions signifiquen el retorn d'Abertis a Itàlia, després de l'intent fallit de fusió el 2009 amb l'antiga Autostrade, ara Atlantia, que és la companyia que construeix i gestiona la major part de les autopistes italianes.

Segons Abertis, l'acord confirma el conjunt dels projectes de creixement en què treballa la companyia, per un global de fins a 9.000 milions d'euros, com va informar en la presentació dels resultats semestrals. El grup que presideix Salvador Alemany va arribar entre el gener i el juny d'enguany als millors resultats de la seva història, amb un benefici de 1.677 milions d'euros.