"Difícilment es podrà aconseguir que Valeo reconsideri la seva posició, però, tot i això, s'intentarà fins al final", assegura Felip Puig, conseller d'Empresa i Ocupació. En una entrevista a l'ACN, Puig recorda que les raons de l'empresa es poden "entendre però no compartir" i per això s'ha obert un procés de diàleg no només amb la direcció de Valeo Espanya sinó també amb els directius de la matriu internacional "per veure quants llocs de treball es poden mantenir a Catalunya". El titular de la cartera d'Empresa afegeix que "no sóc optimista, sóc realista" perquè "difícilment" es pot fer canviar una decisió estratègica d'una multinacional que afecta la producció internacional.

El conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat creu que la conclusió d'aquesta crisi és que "difícilment" Valeo reconsiderarà la seva posició de traslladar el procés de producció de la planta de Martorelles a la de Saragossa. Però, tot i això, el Govern "ho intentarà fins el final".

Puig explica que es tracta de decisions de les matrius internacionals de les empreses que afecten els processos de producció internacionals i que són difícils de corregir un cop s'han pres les decisions. El conseller recorda que amb la reforma laboral, que "ha ajudat a flexibilitzar" les empreses i salvar llocs de treball, s'ha perdut, però, la possibilitat d'intervenció de l'autoritat laboral que tenia el seu departament.