El sindicat UGT va denunciar ahir que el personal d'alta direcció de l'Administració General de l'Estat (AGE) tindrà un increment salarial del 3,4% l'any que ve, davant l'1% d'augment previst per al conjunt dels treballadors públics, segons recull el projecte els pressupostos generals de l'Estat per al 2016 presentat la setmana passada pel govern central.

El sindicat va subratllar en un comunicat que els empleats d'alta direcció, la remuneració dels quals sobrepassa els 100.000 euros anuals, rebran un augment en la seva retribució tres vegades més gran que la resta dels treballadors públics.

Referent a això, el sindicat va afirmar que aquesta mesura "agreuja la bretxa salarial" entre el personal de les administracions públiques i fomenta "el clientelisme en el si dels organisme de l'Estat".

UGT va assenyalar que la pujada salarial de l'1% queda per sota de l'1,5% que estableix el III Acord Estatal de Negociació Col·lectiva (AENC) i serà "pràcticament imperceptible" per als 2,3 milions d'empleats públics "que han vist com el seu poder adquisitiu disminuïa el 9,2% durant aquesta legislatura".

En aquest sentit, UGT va criticar que el govern aprovi mesures "discriminatòries" sense cap tipus de consulta prèvia i que premien "uns quants a costa del sacrifici que una gran majoria fa des del 2010".

Davant d'aquesta afirmació, fonts del ministeri d'Hisenda van afirmar a Efe que tot el personal del sector públic, inclòs el personal d'alta direcció de l'Administració, tindrà una pujada salarial el 2016 de l'1%, segons s'estableix en el projecte de Llei de Pressupostos Generals de l'Estat 2016.

Així mateix, van detallar que en les partides del pressupost que es refereixen a despeses de personal s'inclouen altres conceptes, com triennis o antiguitat, recuperació de la paga extraordinària o ampliació d'oferta pública d'ocupació, "que incrementen aquest 1% i que no es refereixen a la pujada salarial".

Van subratllar que en les despeses de personal amb caràcter general hi figura una diferència amb el 2015 del 4% perquè inclou altres partides de despeses, a més de la pujada salarial.