Foneria Condals inverteix 28 milions d'euros en construir una planta industrial a Eslovàquia

El nou centre productiu ubicat a la localitat de Stúrovo crearà inicialment 70 nous llocs de treball

12.08.2015 | 14:23

L'empresa manresana Foneria Condals, amb una plantilla de 85 treballadors i 50 subcontractats, invertirà 28 milions d'euros en la construcció d'una planta industrial a la localitat de Stúrovo, al sud d'Eslovàquia i a tocar de la capital hongaresa de Budapest. Foneria Condals és una pime especialitzada en la foneria de metalls per a components de la indústria de l'automoció i el sector ferroviari. La nova planta industrial de Stúrovo crearà inicialment uns 70 llocs de treball. L'operació compta amb el suport financer de la Companyia Espanyola de Finançament al Desenvolupament, Cofides, que aportarà 4 milions d'euros del total de la inversió a través d'un préstec de coinversió.

Foneria Condals és una empresa amb 40 anys d'experiència en la foneria de metalls per a components de la indústria de l'automòbil i del sector ferroviari.

En un comunicat emès per Cofides, s'assegura que els directius de la Foneria Condals han destacat després de signar la concessió del préstec que aquesta operació suposarà un ''salt quantitatiu molt important'' en la seva implantació a Eslovàquia, en una regió on hi ha una alta concentració de plantes de fabricació de primeres marques del sector de l'automòbil.


Foneria Condals és una pime catalana amb seu a Manresa especialitzada en la foneria de metalls de referència europea en la fabricació de peces de seguretat per a l'automoció.

La plantilla actual de l'empresa a Manresa suma 85 treballadors en plantilla i 50 persones més en règim de subcontractació. Foneria Condals ja tenia una filial a Eslovàquia des de l'any 2012 i un cop es posi en marxa la nova planta industrial es contractaran inicialment a 70 persones, segons indica el comunicat de Cofides.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema