L'empresa manresana Fundería Condals invertirà un total de 28 milions d'euros en la construcció d'una nova foneria a Eslovàquia, en la qual produirà components per al sector de l'automoció.

El subdirector de l'empresa, Josep Maria Noguera, ha explicat a Regió7 que la construcció de la nova planta servirà per atendre les comandes per a empreses del centre i l'est d'Europa. En aquest sentit, assegura que "no tindrà repercussió" a la fàbrica que la firma té a Manresa i que, segons afirma, actualment "està al màxim de la seva capacitat".

Fundería Condals durà a terme una inversió total de 28 milions d'euros per construir la nova planta, quatre dels quals els aportarà la firma semipública Cofides a través d'un crèdit de coinversió (concedit directament a la filial eslovaca de la firma bagenca).

La nova fàbrica es construirà a la localitat de Stúrovo, al sud-oest del país, en un punt molt proper a la frontera amb Hongria. Segons va explicar Noguera, s'alçarà una planta de 18.000 metres quadrats en un terreny de 50.000. Les obres començaran la setmana que ve i està previst que estigui operativa el mes d'abril del 2016, segons explica Noguera. Inicialment, diu, hi treballaran 70 persones, encara que la intenció de la firma manresana és ampliar la plantilla fins a tenir 300 treballadors, progressivament, per "atendre les noves comandes" que procedeixin d'aquella zona.