El Parlament grec va aprovar ahir per una àmplia majoria la llei sobre el tercer rescat acordat amb les institucions creditores durant una maratoniana sessió en què es van fer evidents altre cop les dissidències en el partit governant, Syriza.

L'aprovació del rescat va tirar endavant amb 222 vots favorables, 64 en contra, 11 abstencions i 3 absències en una Cambra amb 300 diputats. El nombre de parlamentaris de Syriza que va negar el seu suport al rescat es va incrementar respecte a l'última votació sobre les mesures que requeria el rescat, i fins a 43 d'ells van donar l'esquena a l'acord.

L'Executiu baixa així del "llindar psicològic" de 120 diputats que votessin a favor que s'havia marcat com a xifra sostenible per seguir mantenint l'estabilitat al Parlament. Això desencadenarà, segons la premsa local, la convocatòria d'una moció de confiança que se celebraria després del 1r desemborsament del rescat, previst per a abans del dia 20, quan Grècia ha de tornar 3.400 milions d'euros al Banc Central Europeu.

El passat 23 de juliol van ser 36 els parlamentaris esquerrans que van votar en contra o es van abstenir. La votació, que va començar amb gran retard a causa de les diferències sobre el procés parlamentari, va estar marcada per les dissidències en el si de Syriza, que van conduir a un acalorat debat en què diversos membres del govern es van intercanviar durs atacs amb la presidenta de la Cambra, Zoé Konstandopulu. Va ser una de les personalitat destacades que, al costat de l'exministre de Finances Iannis Varufakis, va votar en contra de l'acord. Finalment, la sessió parlamentària es va produir poques hores abans que se celebri la reunió informal dels ministres d'Economia i Finances de l'euro, prevista per a les 13.00 GMT, que han de decidir si concedeixen el rescat al país.