La Comunitat de Madrid pretén portar a la capital espanyola el Congrés Mundial de Mòbils (MWC), que actualment alberga Barcelona, ciutat que continuarà sent seu de la cita fins al 2023.

"Ens agradaria poder portar a Madrid la Fira Mobile que en aquests moments està a la Fira de Barcelona i altres fires relacionades amb la tecnologia", va dir ahir en una roda de premsa sobre el futur d'IFEMA la presidenta madrilenya, Cristina Cifuentes, quan els periodistes li van preguntar sobre els plans d'obertura cap al mercat tecnològic.

Després d'oferir prorrogar el contracte durant cinc anys més, Barcelona, governada per Ada Colau, va aconseguir seguir sent seu del Congrés Mundial de Mòbils (MWC) fins a l'any 2023, segons va anunciar a mitjan juliol la GSMA, associació que agrupa als principals operadors de telefonia mòbil i que organitza cada any el saló.

Aquesta proposta de la presidenta regional d'atreure a Madrid aquesta cita s'emmarca en els plans de canvi per aconseguir que l'IFEMA sigui més professional i competitiva i tingui a més una presència internacional més gran.

El govern regional vol reforçar la imatge d'aquest saló com a organitzador de fires internacionals, a més de receptora de les que vénen d'altres països i, "de manera molt especial, buscar fires tecnològiques de rellevància mundial", indiquen des d'aquesta institució en un comunicat. Cifuentes també va esmentar la possibilitat d'implantar una gran Fira Tecnològica a Madrid que sigui el referent estatal del sector i que prengui el relleu del Saló de la Tecnologia per a l'Ensenyament (SIMO), cita que s'havia desenvolupat als pavellons madrilenys.

IFEMA és un consorci majoritàriament públic i format per l'Ajuntament de Madrid (31 %), la Comunitat de Madrid (31 %), la Cambra de Comerç (31 %) i la Fundació Montemadrid (7 %).