El Tribunal Suprem va invalidar la decisió recolzada pels treballadors d'una empresa de rebaixar els drets laborals que se'ls reconeixien en el conveni col·lectiu del sector de manera retroactiva, ja que entén que això només es pot fer amb vista al futur.

En una sentència, la Sala del Social del Tibunal Suprem estableix que apartar-se dels drets que recull un conveni col·lectiu sectorial no pot tenir efectes retroactius, per molt que, com és el cas, es doni suport per la majoria dels treballadors.

L'alt tribunal resol així el recurs de l'empresa Ariete Seguretat SA (ASSA) contra la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Madrid d'anul·lar l'acord al qual va arribar amb els treballadors el 9 de desembre de 2013, pel qual rebaixava els drets col·lectius dels seus empleats en matèria de jornada laboral i salari per a tot l'any 2013. Segons la sala, és il·legal que l'empresa (que llavors tenia 480 treballadors) s'aparti del conveni col·lectiu estatal del sector, en aquest cas el d'empreses de seguretat 2012-2014, ja que vulnera la llei i la Constitució, concretament l'article 9.3, que estableix la irretroactivitat de les disposicions no favorables o restrictives de drets.

Segueix així la línia del que va establir el TSJM davant el qual van presentar demanda de conflicte col·lectiu UGT i CCOO, que va anul·lar l'acord assolit amb els treballadors en què es referia a la retroactivitat dels seus efectes.