UGT denuncia que ofertes laborals amaguen unes condicions precàries

El sindicat reclama que es publiqui el salari i els horaris de la feina

21.08.2015 | 07:49

El sindicat UGT de Catalunya ha exigit "més transparència" a les agències de col·locació per combatre la precarietat laboral de les ofertes de feina que ofereixen, després d'elaborar un estudi d'anàlisi de 300 ofertes, que oferien 606 llocs de treball.

La responsable de Benestar i Ocupació de la UGT, Laura Pelai, va lamentar ahir que "en més del 70% de les ofertes no aparegui el sou" i que, a la vegada, en la meitat d'aquestes "no estigui disponible l'horari de treball".

Per exemple, va explicar que en les que no apareix el sou "hi ha molts casos en els quals finalment et demanen que et converteixis en autònom i treballis per comissions", fet que genera incertesa al treballador. "Des de la UGT Catalunya reivindiquem més transparència per a les agències de col·locació i exigim que l'Administració reguli aquest camp tan opac, perquè existeixin mínims estandarditzats en matèria de qualitat i d'informació", va sentenciar Pelai.

La secretària va advertir que aquesta opacitat "genera frustració per a la persona que busca feina" perquè té moltes traves per "trobar la informació desitjada".

Pelai es va queixar que els treballadors "cada cop tenim menys drets laborals" ja que, segons va assegurar, "estem més subjectes al que demanin els ocupadors". A més, va indicar que les agències de col·locació, que va recordar que reben subvencions de l'Estat, "estan contribuint que la precarietat en els llocs de treball sigui estructural al mercat laboral".

Així, Pelai va criticar que "més de la meitat de la contractació és temporal", concretament, el 46%, mentre que "només en el 18% s'ofereix contractació indefinida".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

L´Agroxarxa d´Unió de Pagesos atén més de 1.200 clients al territori central

L´Agroxarxa d´Unió de Pagesos atén més de 1.200 clients al territori central

El servei d'assessoria professional al sector agrari celebra enguany el seu 25è aniversari

L´empresa familiar suspèn la situació política espanyola

L´empresa familiar suspèn la situació política espanyola

Felip VI inaugura el 19è Congrés de l'Empresa Familiar, que reuneixdes d'ahir més de 500...

Entitats socials reclamen l´aplicació urgent de les mesures d´emergència social aprovades pel Parlament

Entitats socials reclamen l´aplicació urgent de les mesures d´emergència social aprovades pel Parlament

El manifest presentat denuncia "fenòmens alarmants que requereixen respostes contundents"

Enllaços recomanats: Premis cinema