El sindicat UGT de Catalunya ha exigit "més transparència" a les agències de col·locació per combatre la precarietat laboral de les ofertes de feina que ofereixen, després d'elaborar un estudi d'anàlisi de 300 ofertes, que oferien 606 llocs de treball.

La responsable de Benestar i Ocupació de la UGT, Laura Pelai, va lamentar ahir que "en més del 70% de les ofertes no aparegui el sou" i que, a la vegada, en la meitat d'aquestes "no estigui disponible l'horari de treball".

Per exemple, va explicar que en les que no apareix el sou "hi ha molts casos en els quals finalment et demanen que et converteixis en autònom i treballis per comissions", fet que genera incertesa al treballador. "Des de la UGT Catalunya reivindiquem més transparència per a les agències de col·locació i exigim que l'Administració reguli aquest camp tan opac, perquè existeixin mínims estandarditzats en matèria de qualitat i d'informació", va sentenciar Pelai.

La secretària va advertir que aquesta opacitat "genera frustració per a la persona que busca feina" perquè té moltes traves per "trobar la informació desitjada".

Pelai es va queixar que els treballadors "cada cop tenim menys drets laborals" ja que, segons va assegurar, "estem més subjectes al que demanin els ocupadors". A més, va indicar que les agències de col·locació, que va recordar que reben subvencions de l'Estat, "estan contribuint que la precarietat en els llocs de treball sigui estructural al mercat laboral".

Així, Pelai va criticar que "més de la meitat de la contractació és temporal", concretament, el 46%, mentre que "només en el 18% s'ofereix contractació indefinida".