El 2014 el centre d'Ercros a Cardona va reduir les seves emissions un 3,5% respecte de l'any anterior i un 17% respecte de la mitjana dels últims cinc anys. Aquest índex mesura les substàncies emeses a l'aire i a l'aigua i els residus generats.

En aquest any, no es va produir cap accident amb baixa a la fàbrica de Cardona, dada que es repeteix en els darrers 13 anys.

Durant l'any passat, el grau de compliment dels sis codis de pràctiques de gestió del programa Responsible Care per part d'Ercros va ser del 99,7%. El programa Responsible Care, al qual l'empresa està adherida voluntàriament des de 1994, té per objecte aconseguir que les empreses, en el desenvolupament de la seva activitat, assoleixin millores contínues en relació amb la seguretat i la protecció de la salut, el medi ambient, la tutela del producte, la comunicació i transparència.

La fàbrica de Cardona està inscrita des de 2013 en el registre europeu EMAS (Eco-Management and Audit Scheme). Així mateix, la fàbrica té homologat el seu sistema de gestió del medi ambient, segons la norma ISO 14001, de la qualitat, segons la norma ISO 9001 , i de la prevenció, segons la norma OHSAS 18001.