La planta d'Ercros a Cardona va reduir les seves emissions de substàncies el 3,5% durant l'any passat, en comparació amb l'any anterior. A més a més, si es tenen en compte les dades mitjanes dels últims cinc anys en aquesta planta, la reducció de les seves emissions ha estat del 17%, segons explica la mateixa empresa en un comunicat remès ahir.

L'índex d'emissions d'Ercros mesura la quantitat de substàncies emeses a l'aire, a l'aigua i els residus generats per la fàbrica.

D'altra banda, la planta cardonina va superar un any més sense registrar cap accident laboral amb baixa, fet que suposa ja una acumulació de 13 anys consecutius sense sinistres que provoquin lesions a un empleat que li impedeixen treballar.

Durant l'any passat, el grau de compliment dels sis codis de pràctiques de gestió del programa Responsible Care per part d'Ercros va ser del 99,7%. Es tracta d'un programa al qual l'empresa es va adherir voluntàriament el 1994 i que té per objectiu aconseguir que les empreses, en el desenvolupament de la seva activitat, assoleixin unes millores contínues en relació amb la seguretat i la protecció de la salut i també en el camp del medi ambient, la tutela del producte, la comunicació i la transparència.

A més, la planta de Cardona està inscrita des del 2013 al registre europeu EMA i té homologat el seu sistema de gestió del medi ambient segons la norma ISO 14001; de qualitat segons la norma ISO 9001 i de prevenció de riscos segons els criteris contemplats en la norma OHSAS 18001.