Els sindicats d'Inovyn-Solvay han alertat aquets dimarts que els desacords entre la direcció de l'empresa i el Ministeri d'Indústria posen en perill els llocs de treball de la fàbrica de Martorell (Baix Llobregat), on treballen unes 500 persones.

El comitè d'empresa, en un comunicat, ha assegurat que l'exclusió per part del Ministeri d'Indústria d'Inovyn-Solvay de l'actual contracte elèctric situa la planta en una situació difícil, tenint en compte a més els efectes de la prolongada crisi.

Segons CCOO, la fàbrica, amb més de 40 anys d'història, "ha estat lluitant des del 2007 per mantenir-se operativa" malgrat la caiguda de la demanda dels seus productes "sense que hagi perdut un sol lloc de treball".

Inovyn és una joint venture creada entre Solvay i Ineos amb l'objectiu de crear una companyia líder en producció de policlorur de vinil (PVC).

A més d'un centre de producció dedicat a la fabricació de PVC, la planta de Martorell és la seu de les oficines centrals de Solvay Iberica.

Per sensibilitzar la societat sobre aquesta situació, el comitè d'empresa ha convocat la plantilla a participar en una concentració que tindrà lloc dijous davant la porta de l'empresa en defensa dels llocs de treball.

El comitè d'empresa adverteix que 12 plantes de diferents empreses, entre elles la de Solvay de Martorell, estan en perill, "de manera que el dany al teixit industrial i als llocs de treball pot ser brutal". efe

Economia, negocis i finances Indústries d'elaboració