Regió 7

Mercadona té en plantilla a 1.500 persones a les comarques centrals

La cadena valenciana va obrir dos nous supermercats a les nostres comarques el 2014

26.08.2015 | 07:58

Mercadona té un total de 13 botigues a les comarques de la Catalunya Central després que al llarg de l'any passat la firma obrís un nou establiment a Igualada i un altre a Olesa de Montserrat. A més, la cadena de distribució també va obrir un nou establiment a Berga, al passeig de la Indústria, encara que en aquest cas l'establiment ha substituït l'anterior que ja tenia a la capital berguedana, segons expliquen fonts de Mercadona.

A més, al llarg d'aquest any l'empresa preveu obrir el seu primer supermercat a Solsona. Els treballs de construcció de l'immoble ja han començat i estarà situat a la confluència entre els carrers de la Carrera, Àngel Guimerà, Mossèn Penina i Mossèn Serra i Vilaró, a la zona de la Cabana del Catedràtic.

Actualment, la cadena de supermercats disposa d'una plantilla de més de 1.500 persones a les comarques centrals (comptant tot el Baix Llobregat) després que al llarg del 2014 s'hi creessin un centenar de nous llocs de treball.

A Catalunya l'empresa de distribució té un total de 10.894 llocs de treball, 294 dels qual es van crear durant l'any passat. L'empresa que vincula les primes als seus beneficis, en l'exercici passat va repartir 39 milions d'euros entre els seus treballadors catalans.

D´altra banda, l´empresa de distribució va fer unes compres per un valor total de 3.349milions d´euros a proveïdors catalans. En total, segons fonts de la mateixa empresa, la companyia manté relació comercial amb un total de 1.832 petites i mitjanes empreses del territori que donen feina a 34.368 persones. En aquesta mateixa línia destaca la generació de riquesa derivada de l´activitat dels 16 interproveïdors catalans de Mercadona, que donen feina estable a 4.712 persones, de manera que, segons les dades de l´empresa, l´ocupació directa i indirecte que genera a escala catalana se situa en gairebé 50.000 llocs de treball.

En total, el 2014 l´empresa va invertir 148,9 milions d´euros a Catalunya, la major part de les quals es van destinar a l´obertura de nous establiments i al centre logístic d´Abrera, que va rebre 69 milions en inversions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Joan Carles Gallego, durant la roda de premsa d'ahir
Joan Carles Gallego deixarà de liderar CCOO de Catalunya el 2017

Joan Carles Gallego deixarà de liderar CCOO de Catalunya el 2017

El secretari general del sindicat renuncia a exercir un tercer mandat i tornarà a l'ensenyament

Decathlon Manresa celebra 15 anys

Decathlon Manresa celebra 15 anys

La botiga d´esports es va inaugurar el 26 d'octubre de 2001

Es posa en marxa la tretzena edició del concurs manresà d´emprenedoria Idees Joves

Aquest dijous es donarà el tret de sortida a la tretzena edició del programa Idees Joves amb un...

Decathlon organitza una nova edició del Trocathlon

Des d'ahir fins al 6 de novembre romandrà oberta la fira Tro- cathlon, de material esportiu,...

Enllaços recomanats: Premis cinema