Les grans places europees van pujar ahir una mitjana del 4% i algunes van registrar el seu millor resultat diari dels últims quatre anys per la baixada dels tipus d'interès a la Xina, la depreciació de l'euro i la recuperació de les matèries primeres, segons experts consultats i dades del mercat.

No obstant això, hi va haver borses que van superar aquesta revaloració mitjana, com Milà, que va pujar el 5,86 %, mentre que Frankfurt va avançar el 4,97 %; l'índex Euro Stoxx 50, el 4,69 %, i París, el 4,14 %.

Per sota van quedar Madrid, amb un repunt del 3,68 %, mentre que Zuric es va revaloritzar el 3,42% i Londres el 3,09%.

Les places europees, que havien baixat al voltant del 13% en les últimes sessions, van aconseguir en aquesta sessió el millor resultat diari des de feia molts anys. Després de set sessions consecutives a la baixa Frankfurt va aconse-guir la pujada més important des del 30 de novembre del 2011 (en aquesta jornada va avançar el 4,98%), mentre que després de cinc sessions de pèrdues París va obtenir l'avanç més important des del 3 d'agost del 2012, quan es va revaloritzar el 4,38%.

Milà, també amb les cinc jornades anteriors a la baixa, va tenir el principal repunt en una sessió des del 3 d'agost de 2012 (aquest dia va guanyar el 6,34%), i Londres, després d'una ratxa de deu sessions de caigudes, va registrar l'avanç diari més gran des del 30 de novembre del 2011, quan va pujar el 3,16%. Les borses europees van remuntar en aquesta jornada després que en la vigília moltes registressin el seu pitjor resultat en quatre anys amb descensos mitjans del 5% per l'enfonsament dels mercats internacionals davant la desacceleració de l'economia xinesa.