Puig demana a Indústria que reconsideri la posició sobre Solvay

El Govern català recorda que la matriu de l'empresa està decidint ara les inversions de les plantes del grup

27.08.2015 | 11:36
El conseller d´Empresa i Ocupació, Felip Puig

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha intercedit davant el ministeri d'Indústria a favor de la planta que la química Inovyn-Solvay té a Martorell i li ha demanat que reconsideri la seva decisió d'excloure-la de l'actual contracte elèctric per als anys 2015 i 2016.

En concret, Puig es va dirigir al ministre d'Indústria, José Manuel Soria, i al secretari d'Estat d'Energia, Alberto Nadal, el 24 d'agost passat per demanar "sensibilitat" a l'hora d'abordar la situació de la fàbrica Inovyn (la nova Solvay), segons un comunicat del departament d'Empresa.

Els sindicats d'Inovyn-Solvay han alertat que els desacords entre la direcció de l'empresa i el ministeri d'Indústria posen en perill els llocs de treball de la fàbrica de Martorell, que dóna feina a unes 500 persones.

La Generalitat ha explicat al ministeri que l'exclusió d'Inovyn del mecanisme d'interrompibilitat del sistema elèctric, argumentant l'incompliment d'alguns compromisos, "perjudica greument la competitivitat de la planta en un sector molt globalitzat".

Puig va recordar que "l'empresa ha demostrat que els incompliments registrats són imputables a tercers, mentre que Inovyn ha complert amb tots els requisits exigits per Red Eléctrica de España (REE)".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema