L'economia espanyola va registrar un creixement de l'1% entre l'abril i el juny -una taxa que no es registrava des del primer trimestre del 2007-, gràcies principalment a l'augment de la despesa en consum de les llars.

Les dades de Comptabilitat Nacional Trimestral, difoses ahir per l'INE, mostren que el creixement respecte al mateix trimestre del 2014 se situa en el 3,1%, enfront del 2,7% del trimestre precedent.

El PIB espanyol acumula vuit trimestres consecutius de creixement i, segons va destacar el secretari d'Estat d'Economia, Íñigo Fernández de Mesa, "a un ritme cada vegada més gran".

El secretari d'Estat va augurar que l'economia espanyola mantindrà el seu ritme de creixement intens el tercer trimestre, segon apunten variables avançades com les dades d'afiliació a la Seguretat Social, l'índex de producció industrial, la matriculació de vehicles, la confiança del consumidor i la compravenda d'habitatges.

La demanda nacional va contribuir amb 3,3 punts al creixement anual del PIB el segon trimestre, fet que suposa dues dècimes més que el primer trimestre.

Un dels seus components, la despesa en consum final de les famílies, va experimentar un creixement anual del 3,5%, igual que el primer trimestre, com a conseqüència de l'evolució conjunta dels diferents tipus de béns i de serveis que la integren. La despesa en consum final de les administracions públiques va tenir un increment de l'1%, vuit dècimes superior a la del trimestre precedent.

A més, la demanda exterior millora la seva aportació al PIB trimestral dues dècimes respecte al trimestre passat, en passar de -0,4 a -0,2 punts. Les exportacions de béns i serveis van augmentar un punt el seu creixement, del 5% al 6%, mentre que les importacions van créixer dues dècimes i van passar del 7% al 7,2%.