Tancament a l'alça de les borses mundials després de registrar dies de pèrdues

28.08.2015 | 07:58

La relaxació de les turbulències causades en els mercats financers a principi d'aquesta setmana per la situació econòmica xinesa i la publicació de bones dades econòmiques van facilitar un avanç mitjà del 3,5% de les principals places europees i mundials, segons dades de les borses i experts consultats.
Les últimes mesures monetàries adoptades per la Xina (injeccions de diners al mercat interbancari, baixada dels tipus d'interès i del coeficient de caixa de la banca) feien efecte en aquesta sessió, en què la borsa de Xangai s'oblidava de cinc dies de pèrdues en què havia caigut el 25% per pujar ahir el 5,34%.
Amb aquesta referència i el major avanç de Wall Street en quatre anys el dimecres, gairebé el 4%, les borses europees començaven el dia amb pujades del 3%.
Entre les estadístiques econòmiques en què es va recolzar l'avanç borsari van destacar l'augment de la confiança empresarial a França a l'agost, que s'ha situat en nivells de l'estiu de 2011, així com la pujada del PIB espanyol o l'augment del diner en circulació el 5,3% a la zona euro al juliol, que suggereix una inflació a l'alça.
Els mercats del Vell Continent també van aprofitar altres factors per reprendre la recuperació interrompuda la vigília, com la depreciació de l'euro, l'alça del cru i el repunt de valors lligats a l'evolució de l'activitat a la Xina, com les empreses exportadores o del sector de matèries primeres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema