Una nova empresa ha iniciat el procés de recuperació del cultiu i producció d'oliveres de les varietats autòctones que abans hi havia al peu del Montseny. Per aconseguir-ho s'ha creat Oli de la Vall d'Arbúcies, sota l'administració del biòleg Ramon Espígol i el silvicultor Alexandre Serrahima.

Amb un capital inicial de 3.800 euros la firma persegueix la recol·lecció del fruit, la seva transformació en oli d'oliva, o d'altres productes derivats, especialment, els alimentaris, i la seva distribució o comercialització, ja sigui a l'engròs o al detall. El naixement d'aquesta companyia és fruit dels resultats d'un inventari que l'Ajuntament va encarregar al final del 2011 per saber les possibilitats de rendibilitat econòmica que suposa la reimplantació de les oliveres que fa temps poblaven l'entorn del massís. En el document es descriuen 332 varietats d'horta i fruiters, entre les quals figura la varietat autòctona de l'olivera Salar d'Arbúcies. Els actuals treballs de recuperació combinen la recerca amb la creació dels nous olivars, la seva promoció tant a nivell nacional com internacional, així com la construcció d'un molí d'oli.