El turisme rural registra ocupacions superiors al 70% durant el mes d'agost a la Catalunya Central

El sector ha notat una estabilització en l'arribada de turisme estranger

30.08.2015 | 11:04
El turisme rural registra ocupacions superiors al 70% durant el mes d'agost a la Catalunya Central

El sector turístic de la Catalunya Central fa un balanç positiu de l'ocupació que hi ha hagut aquest estiu a les cases rurals. La majoria de visitants escullen el turisme rural per passar l'estiu en aquestes comarques, ja que busquen el contacte directe amb la natura o llocs atractius com Montserrat. Les associacions de turisme rural del territori han explicat a l'ACN que han registrat ocupacions superiors al 70%, tot i que les primeres setmanes d'agost moltes de les cases fregaven el ple absolut. El mes d'agost, doncs, ha permès remuntar una temporada que va començar amb ocupacions que rondaven el 50% el mes de juliol. El sector també ha notat una estabilitat del turista estranger.

Les cases rurals de les comarques centrals fan un balanç positiu del mes d'agost amb unes ocupacions que superen el 70%. Des de l'Associació de Turisme Rural del Berguedà, Jordi Pellicer, ha explicat que ha estat un estiu una mica "anòmal", ja que "vam començar el juliol una mica fluixet, però després s'ha anat arreglant i a finals de juliol i l'agost ha anat bastant bé". També ho creu la presidenta de l'Associació per al Desenvolupament de l'Alta Anoia, Mireia Bertran, que ha assegurat que ha estat un estiu similar al de l'any passat, en què l'ocupació més elevada s'ha concentrat en les tres primeres setmanes d'agost.

Des del Solsonès les impressions són més positives i, segons ha expressat la presidenta de l'Associació de Turisme Rural del Solsonès, Pilar Bielsa, "la sensació és que la temporada ha anat millor que l'any passat i hem registrat ocupacions més altes". A més, Bielsa ha explicat que també s'ha notat que els visitants han fet estades més llargues, a diferència d'anys anteriors "en què només et reservaven dues o tres nits i havies de fer les mil i una per encaixar-ho tot".

Els estrangers continuen escollint aquestes comarques per passar alguns dies de les vacances d'estiu i, principalment, provenen de França, Bèlgica i Holanda i, en menor mesura, del Regne Unit i Alemanya. Tot i que el turisme rural de la Catalunya Central ha fet una aposta per desestacionalitzar la temporada turística amb l'aposta pel turisme estranger, Bertran i Pellicer han coincidit a afirmar que "els estrangers ens demanen cada cop més de venir a l'agost".

El sector comença a notar signes de recuperació, però Pellicer ha alertat que "és una recuperació molt lenta i encara costa molt". Segons ell, "les demandes que teníem abans de la crisi no hi són i la cosa avança molt lentament".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema