El nombre d'hipoteques sobre habitatges signades durant el mes de juny passat a Catalunya ha arribat a un total de 2.713, que representa un increment anual del 10,7%, segons ha publicat aquest dilluns l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

El capital dels préstecs immobiliaris constituïts el mes de juny a Catalunya va arribar a 319 milions d'euros, que representa un increment del 18,3% en relació amb el mateix mes del 2014. A nivell mensual, per contra, el nombre d'hipoteques signades ha disminuït el 12,1% entre els mesos de maig i juny, i el capital dels préstecs també ha caigut el 14,1%. Al conjunt de l'Estat, el nombre d'hipoteques signades ha arribat a 21.454, que equival al 26,3% més interanual.

També al conjunt de l'Estat espanyol, el capital dels préstecs immobiliaris va arribar als 2.223 milions d'euros, que equival a un increment del 31,7% segons les dades interanuals. Pel que fa les variacions mensuals, el nombre total d'hipoteques signades al mercat espanyol ha estat el 8,7% superior al juny amb relació al maig, i el capital prestat s'ha incrementat el 8,4% interanual.

A Catalunya, per demarcacions, a les comarques barcelonines es van constituir un total de 1.971 hipoteques sobre habitatges durant el mes de juny, segons les dades publicades ahir al matí per l'INE. Això representa un increment interanual del 10,91% en relació amb el mateix mes de l'any anterior, quan els préstecs immobiliaris sobre habitatges van arribar a 1.777.